Social Innovation Exchange (SIX)

Sverige träder in i SIX Global Council

Med fokus på kunskap, forskning och åtgärder arbetar Social Innovation Exchange, SIX, tillsammans med städer, regeringar, Europeiska Kommissionen samt andra internationella organisationer för att främja metoder som behövs för att hitta bättre lösningar på samhällsutmaningar så som klimatförändringar, jämlikhetsfrågor och sjukvård.

SIX är en unik plattform där människor och idéer möts. Geoff Mulgan, vd för NESTA i Storbritannien, är ordförande i SIX och har tidigare varit VD för Young Foundation, grundat tankesmedjan Demos samt varit rådgivare åt Tony Blair och Gordon Brown.

Förutom CSES och MSI ingår flera andra europeiska partners i SIX Global Council – Sitra (Finland) och Kennisland (Nederländerna), men även globala partners som bl a Cisco, TASCI (Australien), Change Fusion (Thailand) och Lien Centre for Social Innovation Singapore.

– Vi är mycket glada över att vara en del av SIX Global Council och ser fram emot ett spännande år och utvecklingen av både SIX Global Council och SIX Nordic, säger Hanna Sigsjö, projektledare för Mötesplats Social Innovation.

SIX etablerades redan 2008, men SIX Global Council etablerades nu i januari 2013 och väntas inom kort samla till ett första möte med alla medlemmar. SIX har tidigare arrangerat globala konferenser, s.k ”Summer Schools”, och årets stora event äger rum i Seoul den 8 – 12 september.

 

About Social Innovation Exchange (SIX) from SIX on Vimeo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *