Almedalen, Göran Bredinger-Stipendiet

MSI lanserar nytt stipendium för samhällsentreprenörer

”Jag vill bidra och visa min tacksamhet för det stöd jag själv fått från dem som trott på mig.” Det säger Göran Bredinger, som tillsammans med Mötesplats Social Innovation ligger bakom ett nyinstiftat stipendium för unga samhällsentreprenörer. Göran har varit entreprenör i nästan 30 år och vill via stipendiet ge unga samhällsentreprenörer en positiv start på karriären.

– Entreprenörer behöver uppskattning och uppmuntran. Och nu vill jag vara med och bidra på mitt vis. Det finns en stor dynamik och potential i att lyfta fram samhällsentreprenörer. Att nu tillsammans med Mötesplats Social Innovation kunna vara med och skapa intresse för samhällsentreprenörskap känns bra, säger Göran Bredinger.

Vad är entreprenörskap för dig?
– Att vara entreprenör är förknippat med en enorm glädje för mig. Och det är lika roligt i dag som när jag började. Passion och drivkraft är viktigt när medarbetare ska utvecklas och företag eller projekt ska växa.

Vad hoppas du att stipendiet ska bidra med?
Talangfulla samhällsentreprenörer kan skapa projekt som ger arbetstillfällen och utvecklar samhället. Jag hoppas kunna vara med och skapa mer samarbete mellan entreprenörer och olika samhällsaktörer. Genom nya projekt och företag kan vi skapa fler arbetstillfällen och göra samhällsförändringar möjliga.

Vad är din egen drivkraft?
Att utveckla företag och skapa tillväxt driver mig. Jag älskar att skapa och utveckla. Jag tycker om att driva förändringsprocesser; framför allt att göra saker som andra inte tror är möjliga att genomföra!

Stipendiet är en tioårig satsning. Varför har du valt att göra detta?
Om jag kan vara med och bidra där det finns stor potential och stora möjligheter så känner jag mig nöjd. Jag tror det finns en enorm potential inom det här området

Fakta
GBGöran Bredinger har varit entreprenör i snart 30 år och utsågs till Årets Företagare i Malmö 2010, Årets Företagare i Skåne 2011 och Entrepreneur Of The Year, Sydsverige 2012.

Stipendiet, som omfattar 50 000 kronor, kommer att delas ut till en ung samhällsentreprenör om året, från och med 2014 och tio år framåt. Stipendiaten ska uppfylla ett antal kriterier och utses via en årlig tävling. Årets stipendiat kommer att koras i Almedalen, den 30:e juni.

Ansök här!

 

 

1 thought on “MSI lanserar nytt stipendium för samhällsentreprenörer”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *