Event

Rikstäckande om samhällsentreprenörskap

Här nedan publicerar vi information om ett antal event under januari månad, värda att tipsa om inom området social innovation och samhällsentreprenörskap. Hör gärna av dig om vi har missat något!

Samhällsentreprenörskap för kreativ utveckling

13 januari – Heldag i Östersund. Kom och väck din Nyfikenhet, Inspiration & nå ny handlingskraft inom Samhällsentreprenörskap.

Mer information finns på deras Facebook-event. Anmälan för lunch och middag den 13 jan görs till andreas.carlsson@regionjamtland.se


Idémingel – Samhällsentreprenörskap

Nytt år – nya idéer! Eller samma gamla tankar som biter sig fast och inte ger sig? Kom och lyssna till korta presentationer om initiativ som är på gång eller igång. Var gärna med och presentera en idé, ett initiativ eller resonemang på 5-10 min. Bland annat premiärvisar vi kommande nummer av Magasin NIC med temat samhällsentreprenörskap. Mer info finns på Facebook Eventet.

Plats: Café Simpan, Simrishamnsgatan 3, Malmö

Tid: 13 januari, 16:00 – 18:00

Arrangörer: Samhällsentreprenör Steg 2, Glokala Folkhögskolan

Kontakt: August Nilsson, august@glokala.se+46 (0)736-982557


Social Finansiering

Tid: 24/1 Kl.9.00 -12.00

Plats: 100Hus, Hornsbruksgatan 4 i Stockholm

För dig som är intresserad av sociala innovationer som bidrar till att lösa utmaningar för samhället, arrangeras nu fyra seminarier med olika fokus. Du kan anmäla dig till ett eller flera seminarier via formuläret längst ned på denna sida. ??Den röda tråden mellan våra fyra tillfällen är vilka villkor som finns eller saknas i Sverige för att stimulera och skala upp utvecklingen? Vi lyfter fram exempel från Storbritannien och Sverige. Vi skapar tvärsektoriella möten mellan beslutsfattare, opinionsbildare, praktiker, forskare och sociala innovatörer.

Välkommen med din anmälan redan idag. Vi återkommer med mer information om talare och innehåll till den e-postadress som du anger i din registrering. Se fler av våra event via vår kalender.


Samhällsentreprenörskap – en bra affär för alla!

Åsa Skogström Feldt har varit VD för Hungerprojektet i Sverige i åtta år. Tidigare arbetade hon i näringslivet bland annat som marknadschef för Sony Ericsson i Tyskland och Ericsson Mobile Communications i Mellan Östern och Afrika. Åsa brinner för underifrånledarskap och att vi ska nå en värld fri från hunger och fattigdom. Arrangeras av Herbert Felix Institutet.

Plats:  Medborgarhuset i Eslöv, Södergatan 29

När:  2012-01-24 17:30 – 19:00

Pris:  Medlemmar har fri entré. 50 kronor för ickemedlemmar.


Estrad: Socialt entreprenörskap – Både solskenshistorier och orosmoln

Begreppet socialt entreprenörskap har på senare år anammats inom praktik, politik, undervisning och forskning. Men vad är det vi lägger in i begreppet? Vid första anblicken tornar en hjältebild – med tydliga inslag av det goda – upp sig. Skrapar vi lite på ytan framkommer såväl engagemang, kreativitet och möjligheter som en ibland tung och svår vardag.

I det sociala entreprenörskapet tacklas detta på olika sätt. I den bästa av världar rör det sig om en flerfald av fruktbara bidrag som bemöts på ett konstruktivt sätt, till exempel i utformningen av politik. Men i praktiken är det inte riktigt så enkelt. I dag finns en debatt om vad ett socialt entreprenörskap är, vilken roll det har i samhället och inte minst vad det betyder för enskilda individer.

Tid: Måndag 30 januari 2012, 15.00-17.00

Plats: IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm

Talare: Docent Ester Barinaga, Copenhagen Business School, och filosofie doktor Malin Gawell, ESBRI

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *